• Trekker registratie vanaf 1-1-2021 ook voor historische voertuigen

 • Bunnik, 2-12-2020.

  Als een van de laatste motorvoertuigen op de openbare weg worden (land)bouwvoertuigen en de categorie MMBS (=Motorvoertuig Met Beperkte Snelheid) ook van een kenteken voorzien. Dit geldt voor tractoren maar ook voor bijvoorbeeld shovels of graafmachines. Ook restauratie-objecten kunnen geregistreerd worden. Maar ook een MMBS als de SRV-wagen moet eraan geloven.

  Conversie periode heel 2021
  Eerst komt er een conversie periode van een jaar waarbij voertuigeigenaren deze voertuigen makkelijk en zonder keuring kunnen registreren. Tijdens deze periode, die het hele jaar 2021 duurt, kunnen de voertuigen via een opgave op de site van de RDW eenvoudig geregistreerd worden. De kosten daarvan zijn beperkt. Maak hier vooral gebruik van. Na de conversieperiode moet het voertuig bij RDW gekeurd worden tegen veel hogere kosten. Bovendien gaat de categorie MMBS per 2022 vervallen en de eenvoudige registratie in 2021 is de laatste kans om voor een MMBS zoals een SRV-wagen een kenteken te krijgen.

  Agrarische aanhangwagens
  Landbouwaanhangwagens en VGU (=Verwisselbare Getrokken Uitrustingsstukken) dienen ook geregistreerd te worden als ze geschikt zijn voor snelheden van meer dan 25 km/uur en geremd zijn. Zonder registratie mag dit voertuig maximaal 25 km/uur rijden.

  Alle informatie op de FEHAC-site
  FEHAC heeft zich jaren ingespannen om dit goed geregeld te krijgen. We vinden dat we daarin geslaagd zijn. Op de FEHAC-site is een aparte pagina opgenomen met een leuk animatiefilmpje waarin stap voor stap de registratie en conversieperiode wordt toegelicht. Klik hier.