• Bij de aanvang van het Concours d’Elegance op het paleis Soestdijk werd vrijdag 26 augustus 2022 de officiële samenwerking tussen FEHAC en smeermiddelenproducent Motul bekrachtigd. FEHAC, de Federatie van Historische Automobiel- en Motorfietsclubs behartigt de belangen van meer dan 235 clubs in Nederland en vertegenwoordigt meer dan 60.000 voertuigeigenaren.

  Motul is van origine een Frans bedrijf dat wereldwijd actief is. Het is gespecialiseerd in het samenstellen, produceren en distribueren van hoogtechnologische motorolie voor motorfietsen, auto’s en andere voertuigen) en in smeermiddelen voor de industrie via haar divisie Motul Tech.

  Sinds meer dan 150 jaar is Motul unaniem erkend voor haar kwalitatieve producten, innovatieve ontwikkelingen en engagement op het gebied van motorsport. Motul is ook specialist in synthetische smeermiddelen. Al in 1971 was Motul de eerste olieproducent om te pionieren met de samenstelling van 100% synthetische olie, afgeleid uit de luchtvaartindustrie, waarbij ze gebruik maakten van Ester-technologie. Zo werd de Motul 300V motorolie geboren.

  Motul is een trouwe partner van vele autoconstructeurs en raceteams, steeds met het oog op nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de motorsport. Partnerships zijn cruciaal voor de lange geschiedenis van het merk, getuige het groeiende aantal OEM partnerships, Brabus, MV Agusta, RUF, Subaru, Glickenhaus, Suzuki, Caterham, …

  Motul is ook partner van verschillende internationale competities, gerenommeerde oltimerfestivals en de officiële hofleverancier voor vele raceteams: Trials, Enduro, Endurance racing (FIA WEC), MotoGP, World Superbike, Supercross, Rallycross, World GT1, 24u van Le Mans (auto’s, motoren en classic), 24u van Spa, Isle of Man TT & Classic TT, de Dakar Rally, Carrera Panamericana, Goodwood Revival festival, Tour Auto en The Classic in Silverstone.

   

  Ga naar de website van Motul