• FEHAC Congres Oldtimers op weg naar morgen

  Op 27 november 2020 organiseerde de FEHAC het congres ‘Oldtimers onderweg naar morgen.  De Covid-19 restricties verhinderden een fysiek congres, maar alle sprekers waren bereid een videopresentatie te doen. Van behoud van mobiel erfgoed, de waarde ervan voor de maatschappij tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van schone brandstof. U ziet het in de videopresentaties die u bovendien nu allemaal afzonderlijk kunt bekijken.

  De complete video en het programma vindt u hier.

 • Ronald Kooyman
  directeur Louwman Museum

  Louwman Museum en FEHAC samen op de bres voor het mobiele erfgoed.
  Het Louwman Museum en de FEHAC streven bijna een op een dezelfde belangen na: behoud en beheer. Het authentiek houden staat voorop. Vooral conserveren en alleen het hoognodige restaureren.

 • Mr Christianne Mattijssen
  directeur Erfgoed & Kunsten, ministerie OC&W

  Erfstuk en erfgoed, behoeden en behouden met oog voor duurzaam.
  De oldtimers van nu vormen het innovatieve fundament voor de huidige moderne voertuigen. De zoektocht naar goedkope, hernieuwbare efficiënte en schone brandstof is actueler dan ooit en het is belangrijk dat deze voor het mobiel erfgoed beschikbaar komen.

 • Tiddo Bresters
  president FIVA in gesprek met FEHAC voorzitter Stefan Hulman

  Belangenbehartiging in internationale context. Hoe doen we dat?
  Het FIVA motto is:” Yesterdays cars on tomorrows roads. FIVA staat voor protection, preservation and promotion. Onder Protection valt de internationale lobby, preservation staat voor het behoud van het mobiel erfgoed en promotion omvat publicaties en internationale evenementen.

 • Richard van de Sanden
  directeur DIFFER en hoogleraar plasmafysica TY Eindhoven

  E-fuel, schone en hernieuwbare brandstof voor de toekomst? Voor het mobiel erfgoed begint die toekomst vandaag!
  Synthetische brandstof zal niet primair worden gemaakt voor oldtimers. Ze kunnen ‘meeliften’ met de scheepvaart en luchtvaart. maar oldtimers zouden wel een perfecte launching customer zijn.

 • Herman Sluiter
  bestuurslid erfgoed strategie FEHAC

  Elektrische auto’s zijn al lang geschiedenis
  Begin 1900 reed al een gigantische hoeveelheid elektrische auto’s rond. Ombouw van oldtimers naar elektrisch is niet verstandig en erg prijzig. Daarnaast is een oldtimer dan geen cultureel erfgoed meer. Nog een reden voor de FEHAC om schone brandstof te promoten!

 • Tijmen van Loon
  analyst future fuels SkyNRG

  Duurzaam vliegen en duurzaam mobiel erfgoed? Samen kansen benutten!
  De druk op de luchtvaart om te ‘vergroenen’ is gigantisch. De passagiers aantallen stijgen en daarnaast moet de CO2 uitstoot gereduceerd worden. Duurzame kerosine helpt daarbij.

 • Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid TU Delft

  Wat heeft ‘de Nederlander’ eigenlijk over voor het behoed van het mobiel erfgoed?
  Ongeveer de helft van de Nederlanders is bereid wat te betalen voor het behoud van oldtimers. daarbij zijn mannen bereid 4x zoveel te betalen als vrouwen. Maar er zijn ook veel Nederlanders die het niet nodig vindt dat oldtimers behouden blijven.