• Even voorstellen
  Ecomaxx ontwikkelt, test en produceert brandstoffen voor specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan schone brandstoffen voor racedoeleinden, klassieke auto’s, motorfietsen, bromfietsen en boten. Het uitgangspunt is dat de brandstoffen schoner verbranden, dat de motor minder schadelijke stoffen uitstoot en maximaal presteert. Ecomaxx speelt in op specifieke brandstofbehoeften. Daar waar standaard brandstoffen problemen geven, biedt Ecomaxx de oplossingen. Lang houdbare benzine bijvoorbeeld, waarin Ecomaxx probleemloos kan voorzien. Motoren die rijden op Ecomaxx brandstoffen stoten minder schadelijke uitaatgassen uit. Ecomaxx probeert daarmee oldtimers ook in de toekomst rijdend te houden, zelfs in stedelijke milieuzoneringen.

  Het bedrijf achter Ecomaxx
  Ecomaxx is een eigen merk van familiebedrijf GVG Oliehandel. De familie Van Gelder verkocht in 1933 haar eerste liter olie. In de jaren zestig en zeventig groeide de oliehandel uit tot een volwassen smeerolie- en brandstoffenbedrijf, met een eigen benzine- en dieselopslag in Nijmegen, een gasdepot in Tiel en eigen tankstations. Familie Van Gelder was voorloper in afvalolie-inzameling en tankreiniging. Milieubewust en zijn tijd ver vooruit, introduceerde Van Gelder in 1990 als eerste leverancier in Nederland zwavelvrije diesel en benzeenarme alkylaatbenzine. Sinds 2000 specialiseren de gebroeders Van Gelder zich binnen GVG Oliehandel in schone brandstoffen en smeermiddelen. Met een eigen warehouse in Nijmegen voorziet GVG dagelijks, binnen 24 uur, honderden klanten van brandstof in de gehele Benelux. Ecomaxx werd in 2015 toegevoegd aan het assortiment.

  Ecomaxx brandstoffen
  Ecologisch bewust en max(x)imaal presteren. Dát is het uitgangspunt van Ecomaxx. De jarenlange expertise op het gebied van alkylaatbenzine wordt gebruikt om aangepaste en verbeterde brandstoffen te ontwikkelen voor specifieke toepassingen, daar waar problemen met gewone benzine voorkomen. Ecomaxx besteedt veel aandacht aan schonere uitlaatgassen, lang houdbare brandstoffen en een perfecte uitwisselbaarheid met gewone benzine. Ecomaxx maakt het mogelijk om, zonder aanpassingen, van brandstof te wisselen. Het technisch uitgangspunt blijft de motor, die optimaal moet presteren. Alle brandstoffen worden in de praktijk maximaal getest op racemotoren.

  Classic Car Fuel
  Langdurige stilstand kan bij klassieke auto’s leiden tot brandstofproblemen. Gewone benzine veroudert en kan zorgen voor aantasting van het brandstofsysteem. Denk daarbij aan een slecht startende auto in het voorjaar of zelfs carburateurrevisies door corrosie.

  Ecomaxx Classic Car Fuel kan dergelijke problemen voorkomen. De brandstof is ten minste 3 jaar houdbaar en met hoge octaangetallen absoluut geschikt voor alle oldtimermotoren. Dit zorgt voor een goed lopende en levendige motorkarakteristiek. De brandstof bevat minder schadelijke componenten, waardoor de onverbrande benzine-uitstoot aanzienlijk minder belastend is voor de omgeving en voor minder geuroverlast zorgt. Het gebruik van Ecomaxx Classic Car Fuel is voor de toekomst een grote kanshebber om ook in stedelijke milieuzoneringen te mogen rijden.

  Door de unieke uitwisselbaarheid met gewone benzine is Ecomaxx Classic Car Fuel uitermate geschikt als overwinteringsbenzine. Daarmee worden startproblemen in het voorjaar voorkomen. Voor degene die jaarlijks niet veel kilometers rijdt (minder dan 1.000 km), is het raadzaam om het hele jaar door op deze brandstof te rijden. Een investering in je classic car die zeker loont. 

  Bike Fuel 4 en Bike Fuel 2
  Veel wegmotoren gaan na het seizoen de winterstalling in. Door stilstand in de winter veroudert gewone benzine in de motor snel. Dit kan bijvoorbeeld carburateurs en tanks van (klassieke) motoren aantasten. Verzamelaars van brom- en motorfietsen kampen vaak met dergelijke problemen door verouderde benzine. Corrosie en sludge in carburateurs zorgen bij brom- en motorfietsen voor onnodige, hoge reparatiekosten.

  Door Ecomaxx Bike Fuel 4 en Bike Fuel 2 als overwinteringsbenzine te gebruiken, zijn bijvoorbeeld benzine-additieven niet meer nodig. Deze brandstoffen zijn aangepast aan de hogere toerentallen van motorfietsen. Dit beschermt tegen de “high speed knock”, die op kan treden bij vol-gas belaste motoren. Aan Ecomaxx Bike Fuel 2 is een hoogwaardige tweetaktolie toegevoegd. Deze is getest onder extreme omstandigheden in de motorcrosswereld. Met deze lang houdbare, kant-en-klare brandstof kunnen tweetakt brom- en motorfietsen probleemloos rijden en zijn de uitlaatgassen veel schoner. Hierdoor worden overmatige rook- en geurirritaties bij toeschouwers, met name bij rondritten, drastisch verminderd.

  De Bike Fuels van Ecomaxx zijn perfect uitwisselbaar met gewone benzine en geven daardoor veel flexibiliteit. Zo kan bijvoorbeeld in het buitenland probleemloos gewone benzine getankt worden, om vervolgens thuis weer naar Ecomaxx over te schakelen..

  Boat Fuel 4 en Boat Fuel 2
  Brandstofproblemen die kunnen ontstaan bij de overwintering van in- en buitenboordmotoren, zijn vaak het gevolg van water dat met ethanol uit gewone benzine uitzakt. De Boat Fuels van Ecomaxx bevatten geen ethanol en zijn lang houdbaar, waardoor corrosie en sludgevorming in carburateurs kan worden voorkomen. Omdat Ecomaxx Boat Fuel uitwisselbaar is met gewone benzine, is het de ideale overwinteringsbrandstof.

  Ecomaxx Boat Fuel 2 is een unieke kant-en-klare tweetakt benzine, voorzien van een hoogwaardige tweetakt olie. De olie voldoet aan alle eisen van buitenboordmotorfabrikanten. De Boat Fuels van Ecomaxx zorgen voor minder rook- en geuroverlast dan gewone benzine. Ideaal als de motor veel onbelast stationair loopt, bijvoorbeeld bij het binnenvaren van havens.

  MX Race 4 en MX Race 2
  Ecomaxx is de enige producent van een kant-en-klare tweetakt racebenzine. Met een zelf ontwikkelde tweetakt olie combineert Ecomaxx schone uitlaatgassen met absolute topprestaties. De emissies van de motorcross-, enduro- en trialracewereld kunnen aanzienlijk worden verminderd, zowel nu als in de toekomst. Ecomaxx heeft een eigen motorcrossteam en een tuner in het veld om alle brandstoffen grondig te testen en vergelijken. Veel ontwikkelingen van Ecomaxx vinden hier haar oorsprong.

  Ecomaxx is er voor u
  Bij Ecomaxx staat optimaal plezier en rijgenot hoog in het vaandel. Daarom draagt Ecomaxx graag haar steentje bij aan het rijdend houden van het oldtimererfgoed met ultraschone brandstoffen. De focus ligt in eerste instantie op de ontwikkeling van de perfecte brandstof voor oldtimermotoren. Momenteel worden ook dieselbrandstoffen onderzocht voor het oldtimersegment en de eerste testresultaten zijn veelbelovend. Ook hier kan Ecomaxx in de nabije toekomst lage emissies en lange houdbaarheid garanderen. Zelfs een negentig procent hernieuwbare diesel behoort binnenkort tot de mogelijkheden

  Ga naar de website van Exomax