• InterClassics Maastricht presenteert 18 topstukken tijdens 25-jarig jubileum

  Van 11 tot en met 14 januari 2018 viert InterClassics Maastricht, de oldtimer beurs welke inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa, haar 25ste verjaardag. Dit jubileum zal in het teken staan van de highlights van de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van de 18 thema’s, die door de jaren heen gevoerd zijn, zal een unieke collectie van 18 topstukken gepresenteerd worden. Waaronder de Jaguar D-Type (1956) ‘XKD 606 the 1957 Le Mans winner’ en de Aston Martin DB uit 1964, dé originele DB5 die geheim agent James Bond in de film ‘Goldfinger’ voor het uitvoeren van zijn missie overhandigd krijgt door Ingenieur ‘Q’. Maar ook een originele Porsche 550 Spyder 1500 RS, uit de State of Art Classic Porsche Collection met een zeer rijke racehistorie, zal te zien zijn. Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden aan alles gerelateerd aan classic cars, van onderdelen tot automobilia.

  De thema’s die tijdens de beurs centraal staan, welke inmiddels bekend en vertrouwd zijn bij het publiek, zijn niet altijd een vast onderdeel geweest. In 2003 werd het eerste thema geïntroduceerd en inmiddels hebben er 18 thema’s de revue gepasseerd. In 2014 stonden zelfs drie thema’s centraal; Maserati 100 years, Pre War race legends en Mustang big screen heroes. Ferrari is het enige merk dat tweemaal gepresenteerd werd, in 2008 ‘60 jaar Ferrari’ en tijdens de laatste editie stond Ferrari wederom in de spotlight en werden 25 topstukken getoond uit de geschiedenis van 70 jaar Ferrari.
   
  Jaguar D-Type (1956) ‘XKD 606 the 1957 Le Mans Winner’ (thema Jaguar 2004 & 2015)
  De XKD 606 voltooid in 1957 de hattrick voor Jaguar met drie opeenvolgende Le Mans-overwinningen. De auto heeft een recordafstand gereden van 4.397 km met een gemiddelde snelheid van 183 km/u, een record wat 4 jaar standhoudt. Na 'Le Mans' belandde de afgedankte D-Type in kringen van clubracers. Uiteindelijk werd de auto na een crash in twee delen opgesplitst: de carrosserie met achterwielophanging enerzijds en het subframe met motor anderzijds. Beide componenten werden gecompleteerd met replicaonderdelen, waardoor dus twee 'originele' auto's ontstaan. Het Louwman Museum in Den Haag heeft uiteindelijk beide auto's weten te verwerven en na een langdurige restauratie die met veel gevoel voor historie is uitgevoerd, zijn de originele componenten weer bij elkaar gebracht. De auto in nu weer in de staat waarin hij in 1957 zo succesvol was. Deze auto is ter beschikking gesteld door het Louwman Museum.                                                         
                
  Aston Martin DB5 ‘James Bond’ (1964) (thema Cars on Film 2007)
  Voor eeuwig met elkaar verbonden: James Bond, Sean Connery, Aston Martin. Dit is de originele DB5 die geheim agent James Bond in de film ‘Goldfinger’ voor het uitvoeren van zijn missie overhandigd krijgt door ingenieur ‘Q’. De Aston Martin bevat de volgende technische snufjes:
  • twee Browning-mitrailleurs achter de richtingaanwijzers aan de voorzijde;
  • hydraulisch uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram;
  • draaibare nummerplaat met Engelse, Zwitserse en Franse kentekens;
  • uitschuifbare messen in de wielnaaf links achter om banden stuk te snijden.
  Alle modificaties aan deze DB5, één van de vier exemplaren die een volledige uitrusting heeft (drie daarvan bestaan nog), zijn in de Aston Martin-fabriek aangebracht. De scène waarin James Bond de auto krijgt overhandigd, is in een hoek van de fabriek opgenomen. Deze auto is ter beschikking gesteld door het Louwman Museum.
   
  Porsche 550 Spyder (1955) (thema Porsche 2012) 
  Exclusieve en originele Porsche 550 Spyder 1500 RS uit de State of Art Classic Porsche Collection met een zeer rijke racehistorie. Deze Porsche heeft o.a. deelgenomen aan de Mille Miglia in 1957, de GP Spa Francorchamps in 1957 en aan de Holland Hillclimb in 1959. Later heeft deze Porsche ook meerdere malen deelgenomen aan de Mille Miglia, waaronder in 2011 met als bestuurder Prins Bernhard Jr. en in 2013 bestuurd door Ben Pon. Met een gewicht van 550 kilogram en 115 PK vermogen, heeft deze Porsche een topsnelheid van 220 km/u.
   
  InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 11 t/m zondag 14 januari 2018 in MECC Maastricht. De klassieke autohandel beurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht is met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 275 exposanten het grootste klassiekerevenement van de Benelux. Entreekaarten zijn online met korting te koop. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.Kijk voor meer informatie over InterClassics Maastricht op www.interclassicsmaastricht.nl