• FEHAC deelt prijzen uit op InterClassics

  InterClassics is de aftrap van het oldtimerseizoen 2020 Vorig weekend was de jaarlijkse start van het nieuwe oldtimerseizoen: InterClassics in het MECC in Maastricht. Deze beurs heeft zich ontwikkeld tot een internationaal topevenement op de oldtimerkalender met dit jaar een recordaantal van 34.500 bezoekers. De FEHAC heeft daar inmiddels traditiegetrouw een grote stand te midden van de clubstands en deelt ook prijzen uit voor de mooiste clubauto en de mooiste clubstand. Dit jaar volgde de FEHAC ook het beursthema ‘forgotten classics’ door op haar stand een NASH Ambassador, een Borgward P100 en een Singer pickup met Singer motorfiets neer te zetten. Ook was er ook een speciale prijs voor oudste auto van een vergeten merk.

  Jury motiveert haar keuze 
  De deskundige jury bestond dit jaar uit vier personen. Wolter Gratama, een beëdigd taxateur met vele jaren ervaring in klassieke auto’s, trad op als voorzitter. Juryleden waren Kees Peereboom van RAI autovereniging, Swan Smit, restaurateur en van de Lotus club Holland en Adriaan Onrust namens de FEHAC en als Opel-specialist verbonden aan de Historische Opel Club Nederland.

  Mooiste clubstand 
  De 1e prijs, de eeuwige roem en een mooie beker ging naar de stand van de Maastrichtse Oldtimer Club. Een fraaie stand met meters grote foto’s van bekende Parijse plekken gefotografeerd in de jaren ’50. Zitjes in die stijl en een Citroën DS, een lichtblauwe Renault Dauphine Ondine en een fraaie Peugeot met open laadbak vol wijnvaten maakten het plaatje compleet. Je waande je direct in Frankrijk. De 2de prijs was voor de Studebaker Packard Club Nederland voor de geheel in USA 50-jaren stijl uitgevoerde stand. De nr. 3 was de BMW Bavaria Club België.

  Mooiste auto 
  De 1e prijs, de eeuwige roem en een mooie beker ging naar de auto die ook op de 2020 affiche van InterClassics stond: de donkerblauwe 1950 Studebaker Commander van Kees Jongenburger die op de stand stond met de 2de prijs voor mooiste clubstand. De 2de prijs voor mooiste clubauto ging naar de superzeldzame, lichtgroene Borgward P100 uit 1960 van Piet Uitterlinden die geleend was voor de FEHAC-stand. De nr. 3 was een knalgele, geheel originele Saab Sonett uit 1971.

  Oudste forgotten classic car 
  Adler is een merk dat vooral motorfietsen maakte en niet veel auto’s. De oudste overgebleven Adler auto in Nederland is een Adler type 5/13 van 107 jaar oud. De motor levert 13 pk en de topsnelheid was voor 1913 duizelingwekkend: 65 km p/u. Wim Snijders, hoofd evenementen van de Adler Club Nederland, naam de prijs in ontvangst. Hij beloofde de bijbehorende beker te overhandigen aan de eigenaar, de heer Flick.