• Nationale Oldtimerdag Lelystad

  BRANDSPUITEN UIT EEN (VER) VERLEDEN AAN DE OEVER VAN HET MARKERMEER

  De 30e editie (lustrum) van de Nationale Oldtimerdag heeft, net als bij voorgaande editie, bijzondere elementen uit de automobielgeschiedenis op het programma. Waren het voorheen o.a. stoomautomobielen en rouwwagens, ditmaal is er een forse groep historische brandweervoertuigen te bekijken. Voertuigen die in een – soms ver – verleden steden en dorpen met de inzet van vrijwillige brandweerlieden en behulpzame burgers uitslaande branden moesten bestrijden.

  Maar liefst twintig brandweervoertuigen, ieder met een eigen verhaal en verleden, stellen zich op aan de Bataviaboulevard en sommigen geven een demonstratie. Het gaat daarbij o.a. om een Magirus 1929 uit Gouda, Dodge Beeb 1943 uit Leusden, Austin Autoladder 1962 uit Winschoten, T Ford 1923 uit Winsum, Buick 1927 uit Drachten, A Ford uit 1929 uit Bedum, Chevrolet 1946 uit Zuid Scharwoude, A Ford 1931 uit het Gevangenis Museum Veenhuizen, Bergmann Berlin Sproeiwagen 1922 uit Dordrecht, Bikkers Wormerveerse Stoombrandspuit 1901, International 1957 uit Lienden en – als toevoeging – een volledig ingerichte en originele Cadillac Fleetwood Ambulance 1960 uit Groningen met een US carrosseriebouw van Millers Meteor.

  De Nationale Oldtimerdag in de Flevolandse hoofdstad Lelystad is in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot de grootste oldtimermeeting in de Benelux met ditmaal ruim 400 veteran, vintage en classic cars. Een eendaagse rijdende museale collectie met ditmaal als oudste ingeschreven automobiel een Renault G Serie A uit 1902.

  Bij deze ook nog even een opsomming van de andere bijzondere elementen tijdens onze 30e editie

  • Classic Era Packard Parade (1924 – 1939)
  • De Auto’s van André Citroen (1919 – 1934)
  • Defilé ANWB wegenwacht Historie ‘Gele Rijders’
  • Presentaties Bugatti en American LaFrance
  • Rallyauto’s van de Historisch Auto Ren Club

  De toegang tot deze bijzondere editie is gratis.