• Voor 1 januari moeten trekkers, oogstmachines en getrokken machines voorzien zijn van een kenteken

  Voor 1 januari moeten trekkers, oogstmachines en getrokken machines voorzien zijn van een kenteken. Dat geldt niet alleen voor nieuwe trekkers en machines,  ook historische trekkers, zelfrijdende- of getrokken machines, heftrucks en andere voortuigen die maar af en toe op de wegkomen moeten een kenteken hebben. Zonder kenteken is rijden op de openbare weg vanaf 1 januari verboden.

  Dat betekent bijvoorbeeld geen oogstdemonstraties met historische oogstmachines meer, geen optochten met historische trekkers of een rondrit met bepaalde (leger)voertuigen.

  De RDW constateert dat helaas de registratie erg achterblijft, niet alleen van historische trekkers en getrokken machines,  en dat grote wachttijden dreigen te ontstaan.

  De FEHAC raadt bezitters van genoemde voertuigen, aanhangers en machines om snel actie te ondernemen. registratie kan online en kost €18,-. Langer wachten betekent dat in 2022 het voertuig een keuring moet ondergaan op een erkend keuringsstation en dat kost dan minimaal €140,-. De behandeltijden van de registraties lopen nu al behoorlijk op maar eenmaal ingezet blijven de kosten hetzelfde. 

  Wij adviseren u daarom om uw leden te adviseren direct actie te ondernemen!

  https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/landbouwvoertuig/nieuwe-regels-voor-landbouwvoertuigen/registreren-landbouwvoertuigen