• Het kopen van een oldtimer in de overgangsregeling.

  Sinds 1 januari 2014 kennen we de Overgangsregeling voor bepaalde voertuigen met DET* tot/met 31 december 1987. Maar hoe zit het nu als je gedurende het jaar een voertuig uit deze categorie koopt?

  De eigenaar op 1 januari heeft de keuze gemaakt Overgangsregeling of MRB/schorsen. Deze keuze geldt voor de rest van het jaar.

  Als de oude eigenaar heeft gekozen (en heeft betaald) voor de overgangsregeling, dan hoeft de nieuwe eigenaar dat jaar niets meer te betalen voor de overgangsregeling. Hij/zij dient zich echter wel te houden aan de winterstop. Als hij/zij dat niet wil, dan dient hij MRB te betalen vanaf de datum dat het voertuig op zijn naam komt.

  Als de oude eigenaar echter niet gekozen (en betaald) heeft voor de overgangsregeling, dan moet de nieuwe eigenaar gewoon MRB betalen voor de rest van het jaar. Let dus op als u een geschorst voertuig koopt. Deze zal niet in de overgangsregeling zitten.

  Op het einde van het jaar kan gekozen worden voor de overgangsregeling. Hiervoor is een formulier te vinden op de site van de Belastingdienst. Om deel te nemen moet vóór 1 januari het bedrag betaald zijn, terwijl de winterstop januari en februari wel aangehouden moet worden !

  FEHAC, 14 januari 2015

  * Datum eerste toelating