• Oudste auto ter wereld mag nog steeds de weg op!

    Bunnik 1 mei 2023

    De oudste auto ter wereld, de 130 jarige Benz Victoria 99, onderging op 27 april 2023  in Duitsland een tweejaarlijkse keuring. De wagen, met een 6 pk motor en waarvan de onderdelen bijna allemaal origineel zijn, doorstond de keuring met glans. 

    Een bijzondere auto waarvoor ook speciale regels gelden. Met kaarsen als koplampen mag de Benz Victoria alleen overdag de weg op. Dat gaat langzaam, want de topsnelheid van de 99 is met zijn 3 liter motor slechts zo’n 30 km per uur. Om richting aan te geven moet een groot “spiegelei” aan boord zijn. De wagen wordt bestuurd met een stuurknuppel. De prachtige Benz Victoria 99, die meer op een koets lijkt, is te bewonderen in het PS-speicher Auto museum in Einbeck.

    Over twee jaar volgt opnieuw een keuring. Daar is het museum niet bang voor. “We onderhouden dit pracht stuk het hele haar door” zegt de woordvoerder. Karl-Heinz Rehkopf, de eigenaar van de auto is uiteraard enorm trots op zijn bezit. Hij reed de oldtimer zelf naar het keuringsstation van de Duitse TÜV.

    https://www.hln.be/video/productie/130-jaar-oude-oldtimer-gaat-naar-de-keuring-372194