• Het erfgoedvinkje

  Bunnik 23 december 2022

  Zoals bekend, onderneemt de FEHAC alleen, of in samenwerking met MCN [de stichting Mobiele collectie Nederland] regelmatig nieuwe initiatieven die erop gericht zijn om de buitenwereld te laten zien dat al die mooie voertuigen niet alleen een persoonlijke passie zijn van de eigenaren, maar ook Nederlands erfgoed. Net als de schilderijen in de musea en de monumenten in onze steden, dient dit mobiele erfgoed door de overheid gekoesterd en beschermd te worden.

  Een tijdje geleden zijn we wederom zo’n erfgoedproject gestart, maar nu met de RDW.
  Het doel van dat project is om gekentekende voertuigen zoals bijvoorbeeld brommers, motoren, auto’s, caravans en campers, die aangemerkt kunnen worden als “erfgoed” in het kentekenregister een speciale markering te geven.

  De achterliggende gedachte bij dit project is dat een markering van mobiel erfgoed in een officieel overheidsregister wel heel dicht in de buurt komt van een officiële erkenning door de overheid. En dat is een hele stap voorwaarts.

  Daarnaast is het ook heel praktisch om de erfgoed voertuigen in het kentekenregister te markeren, omdat dit een openbaar register is waar iedere ambtenaar, politieagent of verkeerscamera in kan kijken en kan zien dat er voor dat betreffende voertuig speciale regelingen gelden.

  Maar, we zijn er nog niet. Er zijn nog veel beleidsmatige en concrete vraagstukken die moeten worden opgelost. Daarvoor heeft de FEHAC een aparte projectmanager aangesteld, Rob Henneveld.De afgelopen ALV heeft Rob zich voorgesteld en kort toegelicht wat hij de komende tijd gaat doen

  Wordt vervolgd