• MRB Motorrijtuigenbelasting Oldtimers (2)

  De Belastingdienst is begonnen met het versturen van de facturen aan de oldtimer-eigenaren, die in aanmerking komen voor de Overgangsregeling (kwarttarief max 120 euro met winterstop). Dit bedrag moet betaald worden vóór 19 april 2014. Dit is wel erg snel omdat de meeste facturen pas rond de 10e april bezorgd werden. De Belastingdienst heeft de betaaldatum daarom verlengd tot 1 mei 2014.

  Let op: het bedrag moet in één keer betaald worden. Betaling in termijnen is niet mogelijk.

  Als u niet op tijd betaalt, dan valt u binnen de normale MRB.

  Bezwaar maken?

  We kunnen ons indenken dat u bezwaar wilt maken bij de fiscus. We geven dan ook u in overweging eens te kijken naar de geavanceerde ‘bezwaargenerator’ van de Stichting Autobelangen. Zoals bekend heeft de FEHAC regelmatig overleg met ‘Autobelangen’ en zij hebben een online tool ontwikkeld om een bezwaarschrift ‘op maat’ te maken. Dat is een handig hulpmiddel, omdat op onjuiste manier bezwaar maken vrijwel zeker leidt tot een afwijzing en mogelijk verlies van rechten.

  Indien u overweegt om bezwaar te maken tegen de mrb heffing die u wordt of reeds is opgelegd, dan kunt u zo voorkomen dat uw bezwaar eenvoudig wordt afgewezen wegens vormfouten, maar door de belastingdienst serieus behandeld zal moeten worden Indien u bezwaar wilt maken dan dient u eerst betaald te hebben.

  Bron:  Belastingdienst

  14 april 2014