• Sinds 2007 zijn er in Nederland op verschillende plaatsen milieuzones in gevoerd. Deze gelden op dit moment alleen voor vrachtwagens.

  Toegang tot de milieuzone is toegestaan met:

  • Vrachtwagens met dieselmotor euro IV of schoner
  • Vrachtwagen met andere brandstof (benzine of LPG)

  Dit betekent dat geen enkele OLDTIMER-VRACHTWAGEN met dieselmotor de milieuzone in mag.

  Een overtreding kost € 220,- (prijspeil 2012).

  Als je toch in de Milieuzone moet zijn, vraag dan een dagontheffing aan. Dit kost € 25,50 per dag (prijspeil 2012).

  Nadere informatie: http://www.milieuzones.nl/

  Organisator van een oldtimer evenement:

  Als er een evenement met oldtimers binnen de milieuzone plaatsvindt, kun je een ontheffing aanvragen bij de gemeente. De overheid heeft aan FEHAC toegezegd dat dit mogelijk is.

  De gemeente Eindhoven geeft gratis dagontheffingen voor het jaarlijkse bevrijdingsdefilé voor de voertuigen met dieselmotor. Dit kost de organisatie alleen de moeite van het aanvragen en opgeven van de kentekens. 

  Actie FEHAC:

  De FEHAC is al sinds 2007 met de overheid in gesprek om de gevolgen voor de oldtimer-vrachtwagens te beperken. Een oldtimer-vrachtwagen krijgt alleen belastingvrijstelling als de kentekenhouder een verklaring afgeeft dat hij het voertuig niet commercieel gebruikt. Het commercieel transport is juist de reden om de milieuzone in te stellen. De gesprekken hebben nog weinig resultaat gehad. De Milieuzone Eindhoven is aangepast, zodat het DAF Museum toch bereikbaar is voor oldtimer vrachtwagens.