•  

  Naam: MG T-Type & Prewar Owners Holland
  Merk: MG
  Categorieën: Personenauto's
  Regio:  

   

  Van de vele verenigingen voor klassieke automobielen in Nederland is de MGTTO al één van de oudere. Deze merkenclub werd opgericht op 15 januari 1968, de Koninklijke goedkeuring kwam in 1975. Zoals de naam reeds doet vermoeden, staat de MGTTO open voor alle antieke MG modellen met een “square front”, het mooie rechte frontje. In MG-termen betekent dat: tot het type TF en YB, waarvan de productie gestaakt werd in respectievelijk 1955 en 1953.

  Het bezitten van zo,n klassieke sportwagen schept een band. Al gauw groeide de kern van het eerste uur, niet meer dan een man of vijf, uit tot een paar honderd. In 1982 waren er 382 leden en sympathisanten met in totaal 368 MG’s verdeeld over 15 verschillende typen van voor en na de oorlog. Al deze leden, met hun vriendinnen, verloofdes, echtgenotes en natuurlijk een rijke kinderschaar, vormden (en vormen nog) een bont gezelschap …

  Inmiddels heeft de vereniging het 40-jarig bestaan gevierd, is het ledenaantal tot zo’n 500 gestegen en maken we ons op voor 50 jaar MGTTO, met dank aan de mannen van het eerste uur: Lenn Bal, Wim Knijnenburg, Jan Koerts, Egbert Schmitt en Gerard Toet.

  Ga naar de website