• Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

    Marc Hendrikse volgt per 1 september 2023 Geert Vermeer op als bestuursvoorzitter van het DAF Museum. Vermeer nam op 3 juni afscheid van het museum. Marc van Doorne zal tot 1 september 2023 als interim voorzitter fungeren. De FEHAC feliciteert Marc Hendrikse van harte met zijn benoeming.

    Marc Hendrikse was van 1985 tot 1990 werkzaam bij DAF, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. Hendrikse is boegbeeld/voorzitter van Holland High Tech waar hij innovatieprojecten ondersteunt om tot emissie vrije trucks te komen. Daarnaast is hij o.a president commissaris bij AWL en voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys.

    Het DAF Museum is verheugd dat Marc Hendrikse de nieuwe voorzitter wordt. “Marc heeft een enorme bestuurlijke ervaring en bovendien een warme band met DAF”, aldus Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en erevoorzitter van het bestuur. “Een perfecte opvolger van Geert Vermeer, die ik mede namens onze 160 vrijwilligers enorm wil bedanken voor 10 jaar fantastische inzet voor het DAF Museum.

    Tijdens het afscheid van Geert Vermeer op zaterdag 3 juni 2023 ontving de scheidend voorzitter namens de FEHAC een press papier. Daarnaast werd ook de nieuwe tentoonstelling 'Blik op de Weg in de 90'er Jaren' geopend. Deze tentoonstelling staat in het teken van 30 jaar DAF Museum.

    Foto: Femke Ketelaar