• Herdenkingsrit 27 augustus 2023, eerste auto in Nederland groot succes.

    In april 1893 reed de eerste auto in Nederland. De auto, een Benz Patentwagen no.3, bestuurd door dhr. Richard Freudenberg, reed toen van Süchteln (Viersen Duitsland) naar Venlo. Deze bijzondere gebeurtenis is op 27 augustus 2023 gevierd met een herdenkingsrit. Al vroeg in de ochtend hadden zich in de historische Hochstrasse in Süchteln veel mensen verzameld om de start van deze rit, met 120 auto's van vóór 1960, mee te maken. Sommige van de klassiekers waren zelfs meer dan 100 jaar oud.

    Het internationale evenement werd geopend door burgemeester Sabine Anemüller van Viersen. Zij onthulde een plaquette op de gevel van het Weberhaus. Bij de start van de herdenkingsrit was een replica aanwezig van de originele Benz Patentwagen no.3. Oud FEHAC bestuurslid John Pronker zorgde ervoor dat de Benz Patentwagen op alle stopplaatsen van de herdenkingsrit aanwezig was. 

    De rit werd gereden in drie groepen, ingedeeld naar leeftijd. Ook de oudste auto's gingen over de weg naar Venlo. Hoewel veel van de oorspronkelijke wegen er niet meer zijn, had de organisatie een mooie route uitgezet die zoveel mogelijk langs historische bebouwing ging. Rond 13.00 uur werd gestopt bij het oudste tankstation van Nederland aan de Keulsepoort in Venlo. Daar onthulde burgemeester Antoin Scholten van Venlo, samen met burgemeester Sabine Anemüller van Viersen, ook een plaquette. Om het geheel extra feestelijk te maken, waren leden van de Puchclubs uit Limburg naar Venlo gekomen. 

    De herdenkingsrit was een groot succes. De vele toeschouwers genoten zichtbaar en bij de stops hadden de enthousiaste aanwezigen veel vragen voor de oldtimerbezitters. De grote, internationale, belangstelling voor de herdenkingsrit bewijst opnieuw hoe belangrijk het is dat het mobiele erfgoed behouden en zichtbaar blijft!