• FEHAC onderscheidingen clubstands en auto InterClassic 2023

  Bunnik 16 januari 2023

 • Tijdens de 28e Oldtimer beurs InterClassics die van 12 t/m 15 januari 2023 in Maastricht werd gehouden zijn door de FEHAC (Federatie van Historische Automobiel en Motorfiets Clubs) prijzen uitgereikt in de categorieën mooiste clubauto en mooiste clubstands.  Een bijzondere onderscheiding was er voor jury voorzitter Wolter Gratema.

  De eerste prijs voor de stands ging  naar de Simca Automobiel Club Nederland. De stand was uitnodigend, gastvrij en opvallend met een mooie selectie Simca’s. De Tweede prijs kwam terecht bij de Citroën SM Club. Deze verzorgde stand had als eye catcher de SM die in bezit is geweest van voormalig Sovjetleider Leonid Brezhnev. De beker voor de derde plaats was voor de Historische Automobiel Vereniging HAV die een originele opstelling van leuke automobielen had.

  De mooiste clubauto stond op de stand van de BMW Klassieke Autoclub Nederland. De BMW 501, van bouwjaar 1956 werd door de jury geprezen voor de, door een vorige eigenaar uitgevoerde, 2jarenlange restauratie. Daarbij viel op dat veel aandacht was besteed aan de technische afwerking en details.

  De jury onder leiding van Wolter Gratama bestond uit de volgende deskundigen: Wolter Gratama (VZ), Kees Peereboom, Swan Smit, Laszlo Mogyorossy en Dick Ploeg. Voorzitter Wolter Gratema, die al meer dan 40 jaar actief is in het beoordelen van klassieke voertuigen, ontving voor zijn 25 jarig lidmaatschap van de jury een bijzondere onderscheiding, de zilveren duim.

  Voor nadere informatie:

  Bert Pronk FEHAC
  - vice voorzitter
  - bestuurslid public affairs
  - Tel +31 6 3659 2745