• Actieprijs van €14,95 voor het boek ‘Erfgoed dat beweegt!’ tot 1 januari verlengd

    De stichting Mobiele Collectie Nederland heeft samen met het Mobiel Erfgoed Centrum vorig jaar een derde druk uitgebracht van het boek ‘Erfgoed dat beweegt!’*. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is een vernieuwd Waardestellend kader voor het mobiel erfgoed tot stand gebracht, een methode speciaal ontwikkeld om de culturele waarde van historische vervoermiddelen te kunnen bepalen. De derde druk van Erfgoed dat Beweegt! Handboek culturele waardering mobiel erfgoed laat zien hoe dat in zijn werk gaat. En maakt het eigenaren mogelijk zélf een culturele waardering van hun mobiel erfgoed uit te voeren en dit op te laten nemen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed.

    Ook helpt het boek bij het formuleren van restauratie- en beheerplannen om in aanmerking te komen voor rijkssubsidies. Kortom, een belangrijk handboek voor iedere mobielerfgoedeigenaar! Maar ‘Erfgoed dat beweegt’ is ook een schitterend boek voor mensen die geen historisch voertuig bezitten. De vele prachtige foto’s in dit boek nemen u mee op een tijdreis door de historie van de schepen, auto’s, vliegtuigen, treinen en bussen die ons land rijk is. De interviews in het boek beschrijven de passie van erfgoedeigenaren en liefhebbers die zich op alle mogelijke manieren inzetten voor het behoud van mobiel erfgoed.

    De Mobiele Collectie Nederland verlengt de actieprijs van €14,95 (excl. verzendkosten à € 4,95) tot 1 januari 2017. Heeft uw museum, stichting of organisatie vrijwilligers in dienst? Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een uitgelezen moment om het boek als blijk van waardering te geven. Informeer bij een bestelling van vijf of meer boeken naar onze speciale inkoopprijs. Wilt u het boek bestellen of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar info@mobielerfgoedcentrum.nl  

    *Deze uitgave kon tot stand komen dankzij de medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de ondersteuning van het Mondriaan Fonds en het Nationaal Restauratiefonds.

    18 november 2016