• Met alle perikelen rondom kwesties als MRB, milieuzones, opheffen slopen in eigen beheer, zou men bijna vergeten dat klassieke voertuigen vooral mobiel erfgoed is waarvan het waard is, het te behouden, te beschermen en van te genieten.

  Wanneer je de onzorgvuldige, onjuiste en tendentieuze berichtgeving rond de MRB ziet, lijkt het alsof het onze overheid het mobiel erfgoed ziet als staatsvijand nummer één.

  Terwijl er gelukkig ontelbare anderen in Nederland zijn die het mobiel erfgoed op waarde weten te schatten.

  Zo ervaren FEHAC en AutoRAI dit weer op de personenauto RAI 2015 waarvan onderstaand een impressie.

  ‘Deze hal ademt de echte sfeer van auto's uit ', zei een grijzende dame met haar blik op de fraaie petrol kleurige lak van een aaibare Peugeot 403 break Diesel uit 1960 gericht.

  Zowel de organisatie van AutoRAI 2015 als de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) zijn verheugd over de vele enthousiaste reacties en de vele spontane glimlachen die de klassieke auto's op de gezichten van de bezoekers toveren. Meteen komen de verhalen los over zondag ritjes met vader en moeder naar opa en oma op de achterbank van de Opel Record. Ook de romantische verhalen van bijna zestigers die op hun 18e met de Deux Cheveau en vriendin (ja in die volgorde) naar Frankrijk togen, zoemen rond in hal 7 waar al dit moois opgesteld staat. Met opgewreven woorden en gestroomlijnde zinnen geeft men uitdrukking aan de gevoelens die de automobielen van vroeger oproepen.
  AutoRAI en FEHAC hebben zich uitermate ingespannen om een bijzondere collectie klassieke auto's op de AutoRAI ten toon te stellen en zijn er naar het oordeel van het publiek in geslaagd het straatbeeld uit vervlogen tijden weer op te roepen.

  FEHAC, die zich inzet voor het rijdend houden van het mobiel erfgoed, stelt samen met AutoRAI genoeglijk vast dat inmiddels duizenden bezoekers met een grijns op hun gezicht  het mobiel erfgoed in hal 7 hebben bewonderd. Bent u er nog niet geweest? Het kan nog tot en met zondag 26 april en is meer dan de moeite waard.

  29 juni 2015