• Tulpenrallye stimuleert milieuvriendelijke brandstof

  • Bunnik, 3 april 2023

    Tijdens de komende Tulpenrallye, die van 7 t/m 13 mei 2023 zal worden gehouden, zullen 15 tot 20 van de deelnemende klassieke auto’s gaan rijden op milieuvriendelijke brandstof. De Tulpenrallye organisatie zal hiervoor een aantal equipes benaderen. Nooit eerder reden zoveel oldtimers tegelijk (bijna) CO2 neutraal een rally. In 2022 reed voor het eerst een equipe mee op een schone brandstof.

    FEHAC businesspartner ECOMAXX heeft, in samenwerking met Coryton Ltd., speciaal voor de Tulpenrallye een brandstof samengesteld met een Octaangetal van 98, een directe vervanger van Superplus98 benzine. Het is een 80% CO2 neutrale brandstof die probleemloos mengt met gewone benzine en zonder aanpassingen direct is te gebruiken in alle deelnemende auto’s.  ECOMAXX stelt 1.000 liter van deze brandstof gratis ter beschikking. Samen met de Tulpenrallye organisatie willen zij een statement maken om de milieuvriendelijke toekomst van de rallysport te waarborgen.

    Mobiel erfgoed is minder milieuvriendelijk dan moderne auto’s. De FEHAC stimuleert van harte dat veel liefhebbers van klassieke voertuigen hun hobby verduurzamen door het  gebruik van schone brandstof.