•  

  Naam: Puch Club Nederland
  Merk: Puch
  Categorieën: Motorfietsen
  Regio:  

   

  In de vroege 80er jaren reden er nog maar weinig Puch motorfietsen rond. Veel motoren stonden afgedankt in een hoekje van de schuur of waren al met de oud ijzerboer meegegaan.

  Toch waren er op de jaarlijkse motormarkt in Drunen enkele enthousiastelingen die de voorliefde deelden voor de eigenzinnige dubbelzuigers uit Oostenrijk. Op die plek ontstond het initiatief voor een eerste Puch treffen, en met een advertentie in het blad Motor werd aan alle Puch motorrijders gevraagd zich op 24 mei 1986 te melden in café Flora te Doorn.

  Bij de voorbereiding had de organisatie geen enkel idee over een mogelijke opkomst. De vrees dat zij de laatsten waren van een uitstervend motorras bleek ongegrond toen van Winschoten tot Westkapelle, en van Den

  Helder tot aan Waalre een 40-tal enthousiastelingen op de stoep stond. In plaats van een uitstervend ras was er dus eerder sprake van de wedergeboorte van een motormerk!

  Momenteel telt de P.C.N. ruim 140 Leden. De meeste leden bezitten één of meer Puch motorfietsen. De meeste van deze motorfietsen zijn gebouwd tussen 1945 en 1965, maar ook motorfietsen van voor en na deze periode zijn onder de leden te vinden.

   

  Ga naar de website