• Pieck van Hoven rijdt de Tulpenrallye op milieuvriendelijke brandstof

 • Ulvenhout /Bunnik/Nijmegen 3 mei 2022

  De 68e Tulpenrallye start op zondag 8 mei 2022 in Frankfurt en finisht op 14 mei in Valkenburg. 200 klassieke auto’s nemen er aan deel waaronder een hele bijzondere. 

  De Rover P6 3500 van rentmeester Pieck van Hoven uit Ulvenhout rijdt de Tulpenrallye op synthetische ‘schone’ brandstof. Deze Ecomaxx brandstof heeft veel minder schadelijke uitstoot en is daardoor veel beter voor het milieu. 

  Van Hoven beheert als rentmeester landgoederen en natuurgebieden. Een schoon en gezond milieu is voor hem een belangrijk uitgangspunt. “Ik wil nu laten zien dat klassiekers zelfs nog schoner kunnen zijn dan moderne auto’s. Maar niet alleen dat, ik wil door mijn deelname aan de Tulpenrallye vooral ook de interesse wekken voor het gebruik van deze synthetische brandstof in de agrarische- en milieusector. Ecomaxx Classic Car Fuel is duurder dan gewone benzine maar ik betaal dat verschil graag om te laten zien dat er ook een alternatieve brandstof is voor klassieke auto’s.”

  Aan het prepareren van de auto van Van Hoven ging wel het een en ander vooraf. Zijn goede vriend en monteur, de 80 jarige Aart van Beem, geloofde niet zo in synthetische brandstof. Maar na proefdraaien en -rijden veranderde zijn oordeel. “De motor draait veel mooier op deze nieuwe brandstof, geen walm en je ruikt helemaal niets!” 

  De deelname van Pieck van Hoven aan de Tulpenrallye wordt ondersteund door de FEHAC (de Federatie van Historische Automobiel en -Motorfietsclubs).  

  Vice-voorzitter Bert Pronk:” wij weten heel goed dat ons mobiele erfgoed minder schoon is. Hoewel er met klassiekers erg weinig wordt gereden staan wij als Federatie wel degelijk voor een schoon milieu. Daarom willen wij dat ook klassiekers milieuvriendelijk kunnen rijden.
  De synthetische brandstof die Pieck van Hoven gebruikt is het begin van de speciaal ontworpen E-fuels die de komende jaren op de markt zullen komen. Wij, en de internationale federatie FIVA, werken hier hard aan. De meetresultaten van Pieck’s auto tijdens de Tulpenrallye maken deel uit van de internationale tests die de FIVA doet.”

  De Ecomaxx brandstof is nog niet aan de pomp verkrijgbaar, maar inmiddels wel bij een groot aantal klassieker specialisten. Leverancier GVG Oliehandel B.V. zorgt, met een serviceauto die op schone diesel rijdt, voor bevoorrading tijdens de Tulpenrallye.

  De organisatie van de Tulpenrallye zelf is zeer geïnteresseerd in de test en ziet dit als een belangrijke stap naar een sport met schone klassieke auto’s die voldoen aan alle milieu-eisen.

  Voor nadere informatie :

  Bert Pronk FEHAC
  - vice voorzitter
  - bestuurslid public affairs
  - FIVA gedelegeerde
  tel +31 6 36 592 745

  Pieck van Hoven VHNO Rentmeesters
  Anneville-laan 103
  4858 RA Ulvenhout
  +31 6 53 195 200
  www.vhno.nl

  Dirk Eppink GVG.nl
  De Vlotkampweg 77
  6545 AE Nijmegen
  +31 6 30 467 773
  dirk@gvg.nl

  FEHAC
  Kosterijland 15
  3981 AJ Bunnik
  +31 85 303 4651