• Nationale Oldtimerdag Lelystad 16 juni 2024

    Weer op Vaderdag dit grootste evenement waar mobiel erfgoed mee op de kaart wordt gezet. En FEHAC was erbij om voorbeelden van klassieke voertuigen te laten zien en om informatie te geven over de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI).

    De voorgenomen presentaties konden door de harde wind geen doorgang vinden, maar individueel werden velen geïnformeerd over deze inspectie, die naast een veiligheidscheck ook informatie geeft over toekomstig te verwachten onderhoud en reparaties. Van belang om het mobiele erfgoed in stand te houden.

     Als vanouds werden de deelnemende voertuigen rijdend gepresenteerd aan het publiek, waarbij de speaker er aanvullende informatie over gaf. Er waren demonstraties te zien van brandweermateriaal, waaronder een werkende stoom-brandpomp van de Gemeente Wormerveer. De Brandweer van Winschoten was met meerdere oldtimer brandweerauto’s naar Lelystand gekomen.

    Foto’s van Nationale Oldtimerdag 2024 zijn gemaakt door Casper Hazebroek (NOD). Voor alle foto’s kun je een bezoek brengen aan zijn fotomap: Foto's NOD
    Meer info over de Vrijwillige Klassieker Inspectie: VKI