• Lamberigts en den Hartog winnen 69e Tulpenrally op speciale Classic Car Fuel!

 • De Tulpenrallye die maandag 8 mei 2023 in Vichy van start is gegaan en op zaterdag 13 mei is gefinisht bij Château St. Gerlach in Valkenburg is gewonnen door Harm Lamberigts en Bart den Hartog. In 6 dagen hebben de deelnemende equipes, met autos die voor 1973 zijn gebouwd, ruim 2.500 kilometer af gelegd.

  Tijdens de rally reden uiteindelijk twintig klassieke auto’s de laatste 300 km op Ecomaxx Classic Car Fuel.
  Volgens de winnaars heeft de brandstof goed gepresteerd. De Ford Escort Mexico uit 1971 van de winnaars heeft een getunede 1600 motor met extra vermogen. Juist bij dit soort rally’s is het belangrijk dat zo’n opgevoerde motor er perfect op loopt. Harm Lamberigts:“In het begin twijfelden we of we wel op zo’n speciale brandstof moesten rijden. Het is toch iets nieuws dat je niet kent. Maar deze renewable brandstof heeft zijn werk echt gedaan. We hebben er super op gereden.”

  Voor FEHAC business partner Ecomaxx is dit heel belangrijk. Het laat zien dat elke klassieker moeiteloos kan overschakelen naar de 80% CO₂-neutrale versie van Classic Car Fuel.

  Naast de Ford van de winnaars reden ook verschillende andere snelle auto’s op Ecomaxx. De Porsches, Alfa Romeo’s, BMW’s , een Datsun 240Z, een Triumph en een Austin Healey 3000 reden er perfect op.

  De FEHAC vindt de schone brandstof een belangrijke ontwikkeling. Het betekent dat mobiel erfgoed niet verbannen hoeft worden vanwege de uitstoot van de verbrandingsmotoren. Met de 80% CO₂-neutrale benzine presteren klassiekers zelfs beter dan met fossiele brandstoffen. Mobiel erfgoed wordt hiermee een heel stuk duurzamer.