• Dagelijks Programma van FEHAC Academy op Interclassics Maastricht in het MECC, 12 t/m 15 januari 2023.

  Bunnik 23 december 2022

  Maurer- de Maastrichtse Autopioniers (eerste auto’s)
  Een autoloos Maastricht is nu ondenkbaar. Vóór 1900 weten de inwoners van deze stad niet beter. Een automobiel is dan nog nauwelijks gekend in de Limburgse contreien. Jac Maurer schreef een boek dat de opkomst van het automobilisme beschrijft in de Limburgse hoofdstad, toen de meest geïndustrialiseerde stad van Nederland. Het is een nog niet eerder verteld verhaal.

  Jürgen Book - Glasurit
  Het bezit van een klassieker is een veeleisende hobby. Er gaat veel tijd en energie zittenom te zorgen dat oldtimers hun waarde behouden. Het is dan ook heel vervelend wanneer dat trotse bezit wordt aangevreten door roest, het oorspronkelijke metallic effect langzaam vervaagt of een kleine lakschade de luxueuze uitstraling bederft. Aan de hand van een autobody, zal Jürgen Book van FEHAC Businesspartner Glasurit uitleggen hoe het bijwerken of opnieuw lakken zo goed mogelijk kan worden gedaan en wat er allemaal bij komt kijken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

  Hans Dijkhuis en (op vrijdag 13 januari) Richard Schmüll- VKI
  Om de veiligheid en het behoud van het mobiel erfgoed te verzekeren, zijn FEHAC,BOVAG, en KNAC een samenwerking aangegaan. Een eerste resultaat is de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI), waarin de auto's vrijwillig kunnen worden geïnspecteerd op aspecten van veiligheid, milieu en behoud van het voertuig. 

  Stefan Hulman (FEHAC) - Waarom van Motorrijtuigenbelasting naar Betalen naar Gebruik (BnG)? 
  Wat betekent BnG voor de eigenaren van klassieke voertuigen Twee discussies waarin Stefan Hulman samen met Steven van Eijck (RAI) en Han ten Broeke (BOVAG) ingaat op het belang van BnG voor het mobiel erfgoed

  Stefan Hullman - Nationaal Register Mobiel Erfgoed
  Mobiel erfgoed en het belang van een nationaal register.Wat is de actuele stand van zaken, en hoe groot is dat belang voor de eigenaren van klassieke auto’s?

  Erik Drost (MOTUL) - olie en smeermiddelen voor mobiel erfgoed.
  Goede olie en smeermiddelen zijn van groot belang voor het behoud van oldtimers. Erik Drost van FEHAC Businesspartner MOTUL presenteert de producten die MOTUL specifiek voor oldtimers heeft ontwikkeld.

  Peter van Gelder - Brandstof voor mobiel erfgoed.
  Hoe verzekeren we ons erfgoed van een duurzaam rijdende toekomst? Peter van Gelder van FEHAC Businesspartner ECOMAXX legt uit wat schone brandstof voor klassieke auto’s betekent.

  Pieck van Hoven (VHNO) en Peter van Gelder - Blijft 'het spul' wel heel?
  Pieck van Hoven reed in 2022 al meerdere rally’s op Ecomaxx brandstof. En dat is hem goed bevallen. Samen met Peter van Gelder vertelt hij over zijn ervaringen met (rally) rijden op ECOMAXX en na zo’n 6000 kilometer zijn dat er heel wat.  

  EXTRA op zaterdag 14 januari - Ronald Kooyman - Louwmanmuseum
  Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel. Directeur Ronald Kooyman vertelt over dit prachtige museum.

  Leden van de FEHAC kunnen via deze link met korting naar InterClassics