•  

  Naam: Gooische Oldtimer Vereniging
  Categorieën:  Personenauto's
  Regio:  

   

  Sleutelclub te Soest voor auto's van 1980 of ouder. Na een aantal oproepen in regionale weekbladen in Almere en Hilversum, kwamen najaar 2003 zo ’n vijftien man bij elkaar in een zaaltje in Huizen. Doel: is het haalbaar een clubje te vormen dat liefhebbers de mogelijkheid biedt hun oldtimers of klassiekers zelf, en liefst met elkaars hulp, op te knappen en te onderhouden. Achteraf bezien is het bijzonder hoe snel die vijftien mensen, bijna allen onbekenden voor elkaar, het onder voorzitterschap van initiatiefnemer (en inmiddels erelid) Dirk-Jan Modderman eens werden over de oprichting van een vereniging.

  De Gooische Oldtimer Vereniging (“GOV”) werd na veel discussies en stemmingen de naam; een ruimte van 80 m2 in een loods van één van de leden in Eembrugge werd per 1 april 2004 de plek. De leden, sommigen met ervaring en twee rechterhanden, anderen met enkel belangstelling en twee linkerhanden, kwamen voornamelijk uit Lelystad, Almere, Hilversum en Utrecht, en plaatsen uit de omgeving. Een zomer lang werd gewerkt aan inrichting van een echte werkplaats, voorzien van her en der verzamelde en geschonken, gebruikte, gereedschappen. Om de wankele financiële basis, tegelijk met de clubsfeer, te versterken adopteerde de club een aantal projectauto’s: klassiekers als een Volvo Amazone en een Triumph GTV werden met ieders inzet opgeknapt en de zo gevormde toegevoegde waarde belandde in de clubkas.

  Een paar jaar later moesten we op zoek naar een nieuwe ruimte, omdat de loods in Eembrugge gesloopt ging worden. Dat was even crisis: waar moesten we heen, wie zouden afvallen als we verder uit de buurt gingen, maar hoeveel leden zouden we er bij kunnen krijgen? Met tien leden waagden we de gok en huurden we 100 m2 in de hoek van een lege, nog in te delen loods, met optie op een eigen ruimte van 160 m2. Die kwam er twee jaar later, net als de nieuwe leden.

  Ga naar de website

 • Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)