• Aanmeldformulier Erfgoedjaar 2018

  Om het belang van ons cultureel erfgoed én het behoud ervan te benadrukken, heeft de Europese Commissie 2018 uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Gedurende dit jaar zullen in heel Europa activiteiten en evenementen plaatsvinden om zoveel mogelijk mensen, van alle leeftijden en achtergronden, ertoe aan te zetten om het Europees cultureel erfgoed te ontdekken en ervan te genieten.

  Voor Nederland ligt de promotie van dit erfgoed jaar bij het ministerie van OCW in Den Haag. Zij hebben ook een aantal voorkeur thema’s benoemd

  MCN/FEHAC

  In overleg met het ministerie heeft de stichting Mobiele Collectie Nederland [MCN] het voor elkaar gekregen dat ook het Mobiele Erfgoed mee kan doen aan dit erfgoedjaar.

  Dat “mee doen” houdt in dat we alle openbare evenementen van mobiel erfgoed kunnen aanmelden bij OCW. Zij plaatsen die evenementen dan in de nationale jaarkalender met alle andere culturele evenementen. Plaatsing op deze lijst geeft je het recht om bij de promotie van dat evenement het officiële logo van het erfgoedjaar te gebruiken.

  Waarom aanmelden

  We verwachten als Fehac niet dat aanmelding van onze evenementen op de lijst heel veel meer bezoekers zal opleveren. Het belangrijkste effect van deze actie is om onszelf en de erfgoedwereld te laten merken hoe omvangrijk we zijn en hoeveel we bijdragen aan het openstellen van Erfgoed.

  En dat helpt ons weer in onze lobby voor het behoud van mobiel erfgoed

  Aanmelden

  Het aanmelden verloopt via de FEHAC en is erg eenvoudig, vul onderstaand aanmeldformulier in. Na invulling wordt het formulier verzonden naar de Fehac commissie Erfgoed. Zij contoleren de aanmelding en sturen die weer door naar OCW OCW plaatst het evenement dan op de kalender.

  Ik hoop dat u allen uw evenementen aanmeldt

  Ben Boortman
  Voorzitter commissie Erfgoed

 • Het formulier

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

 • [caldera_form id="CF5a93177ab4a0f"]