• De Tulpenrallye slaat een nieuwe weg in met duurzame brandstoffen

    In de laatste etappe van de Tulpenrallye, die 13 mei van start gaat, zullen vijftien klassieke auto’s op een CO₂-neutrale brandstof rijden. Deze brandstof wordt geproduceerd uit plantaardig afval. Een nieuwe mijlpaal voor het oudste rallyevenement van Nederland.
    De groep van vijftien klassieke auto's zal de laatste 300 km lange etappe van de rally (van Luxemburg naar Valkenburg) afleggen op Ecomaxx Classic Car Fuel, speciaal voor dit evenement geproduceerd in samenwerking met het Engelse SUSTAIN by Coryton. Ecomaxx is een zeer gewaardeerde businesspartner van de FEHAC

    Dit is de eerste keer dat tijdens de rally speciale aandacht wordt besteed aan duurzame brandstof. De Groene Tulpen zullen tijdens het evenement tot 2.016 kg CO₂ besparen.

    Vorig jaar reed al een team de hele Tulpen Rallye op Ecomaxx Classic Car Fuel en dit jaar gaat Ecomaxx nog een stap verder met hun schoonste benzine tot nu toe. De brandstof  is ontworpen om de lokale uitstoot te verminderen én om lange tijd stil te kunnen staan ​​tijdens de winter. De oldtimer zal in de lente  gegarandeerd weer starten. Dit is een belangrijke reden waarom de meest gerenommeerde oldtimerdealers deze nieuwe brandstof meenemen in hun winteronderhoudsadvies. Het is een directe vervanger van Superplus 98 en mengt probleemloos met pompbenzine. Het is voor het eerst in de Benelux dat zoveel klassieke auto's tegelijkertijd CO₂-neutraal gaan rijden.

    Ecomaxx is terecht trots deze bijdrage te kunnen leveren. Met het gebruik van  schone brandstof wordt de toekomst van rally's en tours veiliggesteld.