• Het DAF Museum

  Het DAF Museum is niet alleen een automuseum. In het DAF Museum beleeft u de geschiedenis van DAF, een van de toonaangevende industriële bedrijven van Nederland. Achter de gevel van de voormalige ijsfabriek en bierbrouwerij wordt de historie van het bedrijf van de gebroeders Van Doorne verteld.

  Een grote collectie personenauto’s, vrachtwagens, aanhangwagens, bussen en zelfs raceauto’s illustreert de ontwikkeling van DAF. Maar ook het kleine werkplaatsje waar de jonge Hub van Doorne zijn carrière in begon, is hier tot in detail opnieuw ingericht.

  Een collectie motoren van DAF illustreert hoe de motortechnologie door de jaren heen is ontwikkeld. In de historiezaal wordt de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn weergegeven. Natuurlijk wordt de ontwikkeling van de Variomatic, het beroemde Pientere Pookje, hier ook uit de doeken gedaan.

  De geschiedenis van DAF is niet alleen de historie van een industrie en een autofabriek, maar het is ook de geschiedenis van Nederland, van Eindhoven.

  Het DAF Museum besteedt veel aandacht aan kinderen. Speciaal voor hen is er een speurtocht door het museum uitgezet. In ruim een uur komen zij dan op alle plaatsen van het museum en krijgen zo door een aantal vragen te beantwoorden een goed beeld van wat het museum te bieden heeft.

  Ook kunnen ze kennis maken met verschillende verkeerssituaties in de speciaal ontworpen Veilig Verkeerszone.

  Website Daf Museum