• Criminelen slaan hun slag

  Bunnik, 15 maart 2023

  Heb jij een oldtimer te koop staan op het internet dan kan je het risico lopen om in criminele handen te vallen. Natuurlijk is niet iedere koper een crimineel, maar kijk altijd goed uit en wees niet te goedgelovig. Het is gebleken, dat een koper met verkeerde bedoelingen zich meldt naar aanleiding van jouw advertentie als zeer geïnteresseerde koper. Er volgt een serieuze e-mailwisseling over de auto, die te koop staat. De koper bedient zich niet van de Nederlandse taal, meestal Engels.

  Na een paar dagen en e-mail wisselingen is de auto verkocht. De koper laat nog wel weten, dat hij op de betaling zal terugkomen, als die rond is. In een volgend bericht meldt de koper, dat hij niet zelf de auto komt ophalen, maar dat hij een transportbedrijf heeft gevonden, die de auto komt ophalen en af zal rekenen in cash. De website van het transportbedrijf wordt door de koper meegedeeld (www.Premium-Trucks.com  LET OP: DEZE WEBSITE IS NIET BETROUWBAAR, MAAR IS OPGENOMEN OM TE LATEN ZIEN HOE TE WERK WORDT GEGAAN).

  Het bedrag van de kosten van het transport moet door de verkoper aan het transportbedrijf betaald worden. De koper betaalt dan aan het transportbedrijf de aanschafprijs van de auto plus de transportkosten, die de chauffeur van het transportbedrijf in cash aan jou zal overhandigen als de auto bij jou thuis wordt gehaald op het door jou te noemen tijdstip.

  Op de vraag om een ID van de Noorse koper te krijgen, zijn naam is Theodor Bakken, werd er per omgaande een afdruk van zijn paspoort gestuurd.

  Ook de website van het transportbedrijf is ingesteld op dit soort fraude. Op de website wordt beschreven, waarom het in jouw voordeel is de transportkosten door de verkoper aan het nep-bedrijf over te maken.  Deze transportkosten zie je nooit meer terug en de zogenaamd verkochte auto wordt nimmer opgehaald. Het transportbedrijf zal niet blijken te bestaan