• 5 car-antaine tips voor jou en je oldtimer

  Hogere temperaturen, het zonnetje en het komende paasweekend lijken een fantastische combinatie om er met je geliefde klassieker op uit te trekken. Toch zegt onze Minister-President: niet doen! Hoe kan je dan toch thuis genieten van je oldtimer? Dit zijn onze tips:

 • Dit is dé tijd om je auto te laten shinen. Was en wax je oldtimer zoals nooit tevoren. Er zijn een hoop redenen om je auto te wassen. Je auto wordt er schoon van, het geeft de verf een beschermende laag en laten we eerlijk zijn: een gewassen auto ziet er stukken beter uit! Let tijdens het wassen wel op onderdelen van aluminium en chroom; deze zijn een stuk kwetsbaarder en kunnen oxideren. Reinig ook meteen de wielkasten en delen waar je normaalgesproken niét met je spons komt. Hoe je jouw oldtimer tot concoursstaat poetst zie je hieronder. En hoe dat vroeger ging kan je hier zien. https://www.youtube.com/watch?v=So2ZZtXBl14

 • Dit is typisch zo’n klusje waar je nooit aan toe komt maar toch handig is als je het uiteindelijk hebt: alle onderhoudshistorie, bonnetjes, taxatierapporten en eventuele keuringsbewijzen keurig gedigitaliseerd. Heb je geen scanner in huis? Maak dan gebruik van de vele telefoon en tablet-apps waarmee je kunt scannen. Sla alle informatie vervolgens op in ‘de cloud’ of als bestand op je computer of externe harde schijf. Zo is alles nog eens na te lezen, ook voor de volgende eigenaar.

 • 3. Klein onderhoud

  Pak die gereedschapskist uit de schuur en sleutel erop los. Bij de meeste auto’s is er daarnaast wel iets wat een beetje liefde en aandacht nodig heeft. Een oliewissel en het vervangen van een luchtfilter zijn vaak makkelijker dan je denkt! Ook hier geldt; goed gereedschap is het halve werk. Remblokjes vervangen is nog zo’n klusje wat je relatief gemakkelijk zelf kan doen. Kom je er even zelf niet uit, dan staat het internet vol met instructieboekjes en video’s. Aanrader: de Love and Care videoreeks van de BOVAG.

 • En als je dan toch je handen vies aan het maken bent; check je auto dan eens op de volgende punten:

  • Bandenspanning en profiel; minimaal 1,6mm en op voldoende spanning.
  • Verlichting; werken alle lampjes nog?
  • Oliepeil: de streepjes op de peilstok zijn maatgevend.
  • Ruitensproeier, rem- en koelvloeistof: alles op niveau?
  • Aandrijfriemen: geen uitgedroogde of gescheurde riemen?
  • Ruitenwissers en -sproeiers: uitgedroogde wissers en een leeg reservoir zijn een no-go.

  Doe je dit regelmatig, dan ben je straks weer een stukje veiliger onderweg.

 • Je eigen trots op canvas aan de muur, wie wil dat nou niet? Wat je daar natuurlijk voor nodig hebt is een mooie foto, maar hoe maak je die? Tegenwoordig schiet je zelfs met je mobiele telefoon al de prachtigste plaatjes. Dat scheelt het sjouwen van een Canon EOS 6D Mark II DSLR Full Frame Sensor met Dual Pixal technologie. Maar hoe haal je het beste uit je smartphone? Om alles uit je mobiele computer te halen kan je op digitale cursus, veilig thuis vanachter je pc. En kijk ook eens online voor wat tips. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!